Většina obchodních jednotek prošla stavebními úpravami a redesignem. Výsledkem je moderní stylové prostředí, které nabízí cestujícím řadu možností, jak si užít čas, strávený na letišti. Hlavním kritériem při vytváření nové gastro nabídky byla rozmanitost a synergie. „Našim cílem bylo vyjít vstříc potřebám všech typů cestujících a reagovat na jejich časové možnosti i osobní stravovací preference,“ přibližuje Richard Procházka, CEO Lagardère Travel Retail. „Proto jsme pečlivě vybírali z nejlepších světových i domácích značek a využili našich dlouholetých zkušeností i výborné znalosti prostředí letiště. Každý si zde nyní najde přesně to, co mu vyhovuje. Pokud zákazník spěchá, využije nabídku čerstvých baget, salátů nebo wrapů, které si může vzít i s sebou na palubu. Cestující, kteří mají na odletu nebo při přestupu více času, jej mohou příjemně strávit v některé ze stylových restaurací,“ doplňuje pan Procházka.
Cestující se mohou těšit na zdravé občerstvení i bistro v italském stylu. „Nové gastro zóny na Letišti Václava Havla Praha jsou pro nás jedním z důležitých kroků v rámci dlouhodobé strategie z oblasti neleteckého obchodu. Tou je zejména uspokojování poptávky cestujících, rozšiřování nabídky o nové a zajímavé koncepty a poskytnutí zákazníkům příjemného zážitku a komfortu před jejich odletem. Cestující mohou mezi novými prodejnami najít i několik provozoven v české premiéře,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.
Příkladem je fresh bistro Natoo s nabídkou zdravějších variant rychlého občerstvení, nebo italský koncept Bottega Prosecco Bar&Caffé. Interiér, který je vyveden ve stylu klasických benátských osterií zvaných bacaro, láká k posezení nad lahodnou kávou, sklenkou prémiového prosecca, vína či aperitivu. Nechybí ani klasické předkrmy a tradiční italská kuchyně. Lahůdkou pro milovníky dobrého jídla a pití je možnost párování ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Nabídka Bottega Prosecco Bar&Caffé byla vytvořena přímo na míru pražské pobočky.
Historie italské společnosti Bottega SpA sahá až do 17. století, kdy předkové rodiny začali pěstovat vinnou révu. Původně se firma soustředila především na výrobu a lokální obchodování se svými produkty. Po roce 1990 začala expandovat do prodejen na letištích po celém světě a později spolupracovat s mnoha předními leteckými společnostmi. Koncept Prosecco Bar se datuje do roku 2014, kde Bottega otevřela svůj vůbec první vinný bar na skandinávském trajektu. Bottega SpA klade velký důraz na ekologii a udržitelný rozvoj. Využívá fotovoltaiku, geotermální energii a recykluje použitou vodu. Skutečnou perličkou je, že ve jménu biodiverzity zakoupila firma vlastní háj korkových dubů na Sardinii. Z jejich kůry vyrábí zátky ke svým lahvím.
České značky reprezentuje oblíbená Bageterie Boulevard, která je součástí českého trhu už 20 let. Svoji první pobočku otevřela v roce 2003 na pražském Kulaťáku v Dejvicích. V průběhu let expandovala nejenom do dalších pražských částí, ale také do měst po celé České republice a na Slovensku. Celkem nyní provozuje víc než 60 restaurací. Bageterie Boulevard je koncept exprès gourmet restaurací v lehkém francouzském stylu a gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů z jednotlivých evropských regionů. Připravuje je z čerstvých regionálních surovin, v křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva. Nabídku baget doplňují dozlatova pečené Patatas, husté krémové polévky, Ice tea, freshe, bohaté snídaňové menu, nebo vegetariánské a veganské receptury Be balanced. V každém ročním období ochutnáte v Bageteriích Boulevard nové sezonní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu a připravené místním šéfkuchařem.
Od listopadu Bageterii Boulevard najdete i na letišti Václava Havla Praha. „Jako ryze česká společnost jsme působení na našem největším letišti plánovali dlouhodobě. Ve chvíli, kdy se nám podařilo najít strategického partnera, společnost Lagardère, která pobočku provozuje, mohli jsme naši vizi uskutečnit. Dle našeho názoru by se na českém letišti měly prezentovat zejména úspěšné domácí koncepty, k nimž Bageterie Boulevard bezesporu patří,“ uvedl Petr Cichoň, zakladatel společnosti.
Pro pražské letiště vyvinula firma novou službu, a to donášku objednávky přímo na zákazníkem zvolený gate. Menu lze objednat nejen u obsluhy, nebo u samoobslužných kiosků, ale i přes aplikaci Bageterie Boulevard. Donáška na odletový gate se na letišti spustí v nejbližších dnech. Další novinkou je rozšíření nabídky boxů, tedy menu v komfortním balení přímo do letadla ve variantách pro dva i pro rodiny. Bageterie Boulevard si od zahájení provozu získala své zákazníky a doplnila skvěle spektrum nabídky občerstvení pro cestující. Její spolupráce s Lagardère a vstup do letištních prostor symbolizuje další milník v růstu společnosti a připravované expanze do zahraničí.
Vybudování a modernizace nových gastro zón je v souladu s dynamickým rozvojem pražského letiště. Pobyt na letišti je pro cestující součástí jejich celkového zážitku z cestování. Aktuální i připravované novinky přispějí k tomu, aby šlo vždy o příjemnou a pozitivní zkušenost.