Řada Baker street si našla již své místo na trhu a stala se oblíbenou. Kváskové chleby, kváskový makový závin či kváskový toustový chléb máslový si lze zakoupit ve vybraných prodejnách po celé České republice. A jaké jsou ingredience Baker street?
Kvásek
Je základní surovinou při výrobě řady Baker street, o kterou se pekaři starají s láskou a řemeslnou zručností. Bez kvalitního kvásku by chléb neměl např. křupavou kůrku, vláčnou střídku a výbornou chuť. Je zapotřebí se o kvásek starat zodpovědně, aby se nám odměnil v podobě chutného pečiva. Proto je nutné pšeničný kvásek přikrmovat, neustále kontrolovat a správně skladovat. Kvásek v chlebech Baker street neobsahuje žádné přídatné ani konzervační látky.
Ruční práce
Při práci s těstem se projeví pravé pekařské mistrovství a zručnost. Po vymísení pekaři těsto tvarují pouze ručně. Zkušenosti jim prozradí, zda je dostatečně pružné a vláčné. Nejdůležitější částí ruční práce s těstem je jeho formování. Těsta na Baker street chleby se v průběhu zrání několikrát ručně překládají. Díky tomu chléb získá vysokou pórovitost střídy. Když získá ten správný tvar, potřebuje čas, aby si odpočalo v ošatkách. Každý chléb dostane svůj typický řez, kterým se odlišuje od jiných. Vzhled je nápaditým dílem kreativních pekařů. Pekaři ručně těsto váží, tvarují a nakonec jej nařežou ozdobným řezem.
Zrání
Čtyři hodiny – přesně tolik musí kváskové těsto zrát. Je to kousek tajemství tradičního receptu prémiových výrobků Baker street. Po vytvarování těsto odpočívá v ošatkách, nabírá sílu a objem. Výsledkem je chléb s krásnou pórovitostí v nadýchané střídce.
Um a cit
Bez nich by se to nepodařilo. Pekaři připravují výrobky Baker street zodpovědně a s citem v rukou od prvního dotyku s těstem.
Příprava kváskových výrobků není jednoduchý proces. Zkušený pekař musí dobře znát suroviny, jejich kvalitu a zvolit správně postupy v procesu výroby. Bez jeho umu a citu by se nepodařilo upéct chléb s křupavou a vláčnou střídkou, jemné a vláčné těsto makového závinu a vláčný toust, který si můžete dát i samotný.