George Prime Steak

”Dokonalé steaky, skvělá vína, klasické koktejly a Váš nezapomenutelný zážitek – NA TOM NÁM ZÁLEŽÍ “

Do steakhousů se chodí oslavit úspěch či uzavření dobrého obchodu, abychom protistraně ukázali, jak si spolupráce vážíme. George Prime Steak přestavuje navíc volbu luxusního prostředí s uměním maximální diskrétnosti.

George Prime Steak vznikl před deseti lety v srdci pražského Starého Města jako autentický steakhouse amerického typu s posláním servírovat pokaždé dokonalý prime steak. Nikde v Praze nenajdete steaky v takové kvalitě a množství, jako právě zde. George Prime Steak jako etablovaný brand na trhu má ambice expandovat do světa. Kromě Prahy tak již můžete navštívit sesterskou restauraci George Prime Steak & Raw Bar v Mnichově na Maximiliansplatzu.

George Prime Steak lze považovat za průkopníka amerického steakhousu v Praze, ale vedle steaků si zde můžete pochutnat i na nejčerstvějších mořských plodech, krevetách či celém humru. Kromě jedinečných kulinářských zážitků si v George Prime Steaku zakládají na správném prvotřídním servisu. Číšník je pro hosty průvodce večerem, před konzumací prezentuje maso a je vždy perfektně proškolen. Na decentnost a diskrétnost obsluhy se můžete spolehnout.

Prime steak

Pravé americké steakhousy jsou známé svým výběrem kvalitního hovězího masa, vždy vyzrálého a připravovaného na grilu. Jak samotný název této restaurace vyjadřuje, je specializována na prime steaky. USDA Prime Beef je nejvyšší označení kvality hovězího masa v Americe, který uděluje americký Úřad pro zemědělství (USDA). Tento stupeň je přidělován hovězímu masu, které pochází od mladých, dobře krmených skotů a je charakteristické hojným mramorováním, což je množství tuku prokládaného mezi svalovinou. Mramorování je důležité, protože tuk mezi svalovými vlákny dodává masu chuť, šťavnatost a křehkost. Vzhledem nadřazené kvalitě hovězího masa prime jsou řezy nejlepší, když jsou připravované metodou suchého tepla, jakou je třeba grilování. Proto také George Prime Steak jako první restaurace u nás dovezla gril, který používají největší hráči na steakovém trhu v Americe – gril Montague Legend. Ten sežehne steak při 650 °C, čímž uchová všechny přírodní šťávy uvnitř steaku a vytvoří tak lákavou a jemnou máslovou konzistenci.

Staření a zrání masa

V George Prime Steak pečlivě vybírají jednotlivé kusy ve standardu Black Angus USDA Prime Beef. Nabízí hovězí maso pouze z několika málo vybraných farem z amerického středozápadu, kde chov probíhá naprosto přirozeně. Samozřejmostí je vysoká kvalita krmiva na bázi kukuřice, chov bez hormonů, anibiotik a etické zacházení. Všechna masa, která v této restauraci porcují, nechávají vyzrát po dobu nejméně 30 dnů. Staření a zrání masa garantuje dokonalý zážitek ze steaku. Staření je nedílnou součástí procesu zvýrazňování jemnosti a chuti hovězího masa. Samotné zrání je doprovázeno nesčetným množstvím chemických reakcí; zjednodušeně lze říci, že při vypařování vlhkosti z hovězího dochází ke zintenzivnění chuti v každém soustu, zatímco tkáně se rozpadají, a tím maso neuvěřitelně zkřehne. Vůně vyzrálého hovězího masa bývá přirovnávána k popcornu či praženým ořechům s lehkými tóny modrého sýra a lanýžů.
Pro větší skupiny si můžete zde nechat nazrát jeden z řezů na suchém zrání (dry-aging). Tato metoda vyzvedne chuť masa a zjemní jeho texturu. Doporučuje se 30–45 dní suchého zrání. Pro opravdové nadšence lze ale nechat maso nazrát i déle.

Soukromí a kulinářské zážitky

Přesto, že George Prime Steak není primárně zaměřen na velké skupiny lidí, hlavní část restaurace může pojmout až 50 osob u jednoho stolu při exkluzivní rezervaci. Pro menší skupiny lze v běžné provozní době usadit až 8 osob k jednomu stolu.

Privátní salónek Foundation Room je oblíbenou volbou pro hosty očekávající naprosté soukromí. V salónku se usadí až 12 hostů. Foundation Room je navržen mezinárodně uznávanými designéry a je ideálním prostorem pro osobní nebo obchodní párty. Pro ještě větší soukromí je přístup do salonku umožněn vlastním privátním vchodem z ulice.
Private Captain’s Table nabízí osobní kulinářský zážitek. Prostor s velkým stolem, bez oken, s diskrétním vchodem od baru pojme až 10 hostů. Díky lustrům z pravé slonoviny, designovému nábytku na míru a v neposlední řadě také exkluzivní kolekci kalifornských vín salonek navozuje intimní atmosféru. Zde platí, že co se stane či šeptne u „kapitánského stolu“, taky v Private Captain’s Table zůstane.

Ideální místo pro Vaši oslavu businessu, pozvání významného klienta či obchodního partnera!

Restaurace George Prime Steak je běžně otevřena pouze na večeře od 18 hodin, ale pokud je poptávka skupinky i na oběd, je možné to zrealizovat.

V případě zájmu a dotazů, se prosím obraťte na info@georgeprimeasteak.com

Jaroslav Masopust
General Manager, jaroslav@georgeprimesteak.com

George Prime Steak & Raw Bar

V George Prime Steak & Raw Bar v Mnichově se spojují par excellence kuchyně dvou kontinentů a nabízí hostům jen to nejlepší z obou! V centru Mnichova na Maximiliansplatzu můžete zažít dokonalou symbiózu mořských plodů a amerického steakhousu s USDA Prime Beef. Zdejší pokrmy jsou na jedné straně inspirované mořskými plody ve stylu Nikkei, které v sobě pojí jemnou, komplexní a rafinovanou japonskou kuchyni se silnou atmosférou a pestrými chutěmi Peru. Ačkoli se výraz „Nikkei“ v minulosti používal pro potomky japonských přistěhovalců, dnes označuje druh jídla, které se připravuje v Peru. Přenesením kultury a zvyků z Japonska a využitím bohatých tropických surovin, které se v Peru nacházejí, se zrodil nový typ kuchyně. Na druhé straně je George Prime Steak & Raw Bar jediným steakhousem v celém Mnichově, který podává výhradně prvotřídní hovězí maso USDA prime beef ve vybrané kvalitě. Hosté se tak zde mohou rozhodnout, kam se bude jejich kulinářská cesta ubírat, a místní personál se postará o to, aby byla zaručeně jedinečná.

Zážitek i pro velké skupiny

George Prime Steak & Raw Bar není žádný malý podnik. Usadí se v něm až 160 osob a raut se zde může konat až pro 250 hostů. Hlavní restaurace pojme 90 lidí a Raw Bar je potom uzpůsoben pro 50 hostů. Stejně jako pražská restaurace má i mnichovská tři soukromé salonky – Captains Table & Foundation Room, kdy v obou se může usadit 22 hostů, a Max´s Room pro 14 lidí. Láska k mořským plodům, vytříbená japonská kuchyně v kombinaci s výraznými chutěmi peruánské kuchyně a výsledný chuťový zážitek dělají ze všech prostor vrcholné místo pro gurmány.
Ať už půjde o začátek večera s několika „předkrmy“ se sklenkou šampaňského nebo o rozsáhlou gurmánskou večeři je Raw Bar stejně individuální jako flexibilní pro vaše plány. Ať už se bude jednat o setkání spontánní nebo plánované, krátké nebo dlouhé, neformální nebo elegantní – vždy zde rádi přivítají vaše pozvané hosty a budou je zde hýčkat s důrazem na detail.

Vrcholné místo pro gurmány

Díky používání výhradně čerstvých surovin, které jsou dodávány denně, vytváří zdejší tým kuchařů kromě hlavních chodů individuální kreace, které okouzlují a inspirují. Vždy tedy máte důvod navštívit George Prime Steak & Raw Bar a nechat se překvapit. Zdejší kaviárové menu a nabídku mořských plodů doplňuje řada vybraných kalifornských bílých vín a portfolio více než 30 různých druhů šampaňského.

Špičkový tým someliérů

Oceňovaní someliéři sestavili pro George Prime Steak & Raw Bar kolekci výjimečných značek kultovních vín a vzácných akvizic od Caymusu, Screaming Eagle až po Opus One, Chateau Montelena a George’s Boutique Pinot Noirs. A to je výčet jen několika z nich… Zdejší sbírka vín a šampaňského je hostům prezentována v restauraci, v působivé vinotéce a v raw baru ve speciální lednici z růžového zlata. Sommelier rád každému hostovi poradí, jaké víno se hodí ke klasickým americkým steakům i čerstvým mořským plodům inspirovaným japonsko-peruánskou kuchyní Nikkei.

Fantastické jídlo a skvělá vína vzdávají hold požitkářství pro každého hosta v George Prime Steak!

George Prime Steak & Raw Bar v Mnichově je pro hosty otevřen od pondělí do soboty vždy od 18h. V případě zájmu a dotazů se prosím obraťte na munich@georgeprimesteak.com

Martin Hnilička
Executive Chef, Martin@georgeprimesteak.com