Květinová přání plněná profesionálními floristy

Na začátku všeho stála láska ke květinám a odhodlání otevřít místo plné omamných vůní, kam se budou lidé rádi vracet a díky kterému budou rozdávat radost. První květinářství Belles Fleurs otevřelo své dveře v roce 2008, v ulici Bělehradská 124 na Praze 2, kde ho můžete najít dodnes. Patří již ale mezi síť 4 pražských obchodů a rozsáhlého online prodeje, které obslouží 150 tisíc zákazníků ročně. Ke kulatému 15. výročí založení firmy se rozhodla majitelka Ing. Jana Vyhnalová udělat radost nejen sobě, ale celému týmu a redesignovala své největší květinářství v centru Prahy, v Jindřišské 2.

Majitelka Belles Fleurs vedla po revoluci úspěšnou franchisu Yves Rocher. Když se ji v roce 2006 rozhodla prodat a věnovat se malým dětem, už po dvou letech zjistila, že jí práce chyběla. Byla ještě na mateřské, když přijala výzvu své známé – otevřít si květinářství. Pochází z Vysočiny a ve městě jí chyběla příroda. Připadalo jí, že skloubit zkušenosti z retailu s něčím živým, zeleným by pro ni mohlo být to pravé. A tak otevřela svůj první obchod na Bělehradské v Praze 2 s tím, aby ale měla dostatek času věnovat se dětem. „Jak ale mnozí z nás vědí, začátky nebývají lehké. Když člověk začne podnikat, musí se učit za pochodu a hlavně musí být multifunkční,“ říká Jana Vyhnalová. „Chce to být současně vizionářem, asistentkou, údržbářem a mnohým dalším. Nechtěla jsem budovat velkou firmu, chtěla jsem mít především dostatek času na děti. Stanovila jsem si počet hodin, které jsem podnikání věnovala a ty nepřekračovala. Prioritou pro mě bylo, aby zákazníci byli spokojeni, ale abych byla schopná to v kombinaci s rodinou, která je pro mě prioritou, vždy uřídit.“

On-line prodej květin s vysokým hodnocením

V roce 2010 ale majitelka Belles Fleurs viděla nutnost začít s on-line prodejem květin. Najala si tedy odborníky a ti po SEO analýze přišli hned na začátku s rezolutním doporučením se do online prodeje nepouštět. Tvrdili, že v té době bylo na trhu na dva tisíce on-line prodejců květin. Jana Vyhnalová měla ale jiný názor: „Pro mě tato informace znamenala, že lidé umí nakupovat květiny on-line a toho musím využít. Řekla jsem on-line expertům, že právě proto do toho půjdeme a je jsem si najala proto, abychom byli nejlepší! On-line nás zachránil v covidové době, kdy zmizeli lidé z centra Prahy. Velmi si považuji všech našich zákazníků a jejich oficiálního hodnocení na Google, kde nyní máme 4,9 hvězd.“
E-shop www.bellesfleurs.cz a www.kytkuhned.cz nabízí 365 dní v roce doručení květin po Praze a okolí již do 2 hodin od objednání. Aby mohly krásné a čerstvé kytice pod značkou Belles Fleurs dělat radost po celé České republice, jsou doručovány v unikátním vodním balení či naaranžovány v květinových boxech. Tento způsob balení a následné přepravy je zárukou, že se květiny dostanou i do těch nejzazších koutů Česka v té nejlepší kondici.

Květiny v B2B segmentu se servisem

„Covidová doba mě donutila více začít přemýšlet o aktivitách v segmentu B2B. V centru Prahy nám tržby klesly na 10 %, všechny hotely nám okamžitě přestaly platit, protože byly zavřeny, a kompenzace od státu jsme téměř nedostávali, protože květinářství mohla být otevřena. Učili jsme se tedy, jak soutěžit veřejné zakázky. A díky velké profesionalitě celého týmu B2B se nám podařilo vysoutěžit zajištění květinové výzdoby pro předsednictví ČR v Radě Evropské unie v roce 2022.“
Od té doby Belles Fleurs hodně zajímá firemní klientela a vytvořila velké množství služeb pro B2B segment. Rozrostly se jim výzdoby recepcí hotelů i firem a dodávky květinových výzdob na různé firemní eventy. Jsou schopni do 2 hodin od objednání doručit květiny a květinová aranžmá kamkoliv po Praze. Firmy tuto službu využívají pro výzdobu recepcí, zasedacích místností na důležitá jednání, případně objednávají kytici jako pozornost obchodní partnerce. Belles Fleurs také pečuje o zelené rostliny ve firmách. Nejen že osadí firemní prostory rostlinami, ale zaručují i pravidelný servis a následnou údržbu. Nabízí také dlouhodobý pronájem rostlin včetně samozavlažovacích nádob.

Klasický prodej přetrvává i v on-line době

Aby v Belles Fleurs mohli zákazníkům nabízet co nejširší sortiment řezaných a čerstvých květin, nakupují je přímo od pěstitelů a na holandské burze. Kamenné obchody musí být v dnešní době nejen místem prodeje, ale i zážitků. Z kamenných obchodů si zákazníci odnášejí nejen krásné, moderní kytice, ale i cenné rady od zkušených floristů, kteří jsou školeni holandskou lektorkou floristiky. V Praze jsou pod brandem Belles Fleurs čtyři prodejny plné čerstvých řezaných květin i hrnkových rostlin otevřené 365 dní v roce a profesionální floristé jsou připraveni zde plnit jakákoliv „květinová přání“.

Kamenná vlajková loď

V roce 2013 chtěla majitelka Belles Fleurs nabídnout zákazníkům co nejširší sortiment řezaných květin na jednom místě a otevřela tak největší květinářství v centru Prahy. S rozlohou přes 200 m2 se prodejna na adrese Jindřišská 2, Praha 1 řadí k největším prodejnám květin v Praze. K 15. výročí založení firmy se rozhodla Jana Vyhnalová redesignovat toto květinářství. Nejvíce ji zaujal návrh Moris designu a společně se jim podařilo prodejnu prosvětlit a provzdušnit. Otevřeli výlohy z Jindřišské ulice a barevným laděním bílé v kombinaci se smetanovou upozadili prostor a dali vyniknout barevné škále květin. Většina květinářství působí stísněným dojmem a člověk se v nich bojí otočit. Zde designéři zvolili prostorné uspořádání, mobilní kulaté stojany pro uvázané kytice a květinové boxy, velkoryse dlouhý prostor pro vystavení širokého sortimentu řezaných květin a logické, na první pohled zřetelné rozčlenění do sortimentních zón. Plastickým dojmem působí osazení stěn kartonovými trubkami, které původně sloužily na návin marketingových materiálů a v prodejně Belles Fleurs dostaly druhou šanci k využití. Viditelné logo naproti vstupu do prodejny spolu s výrazným ledkovým osvětlením dodávají prostoru dojem luxusu. Také nábytek je účelně volen, aby ukrýval skladové zásoby zboží.

www.bellesfleurs.cz
zakazky@bellesfleurs.cz
tel.: 775 875 282
eshop@bellesfleurs.cz
tel.: 775 875 107