Marieli rozšiřuje sortiment

MARIELI přinášíme prémiové povlečení z bavlněného saténu a perkálu, utkaného z dlouhých vláken té nejkvalitnější bavlny a ručně šité lůžkoviny z prachového husího peří. Produkty MARIELI si zakládají mimo jiné na ekologii a certifikaci OEKO-TEX, která garantuje, že při výrobě produktů nebyly využity žádné chemické látky. Příběh rodinné firmy je připomenut už v samotném názvu MARIELI, který je zkratkou jména Marie Líkařové, prababičky zakladatelky firmy Terezie Täubelové, která za první republiky vedla obchod s ložním prádlem. Zase jsou dvacátá léta, jen o sto let později, a proto si společnost dala za cíl navrátit do českých ložnic nadýchané péřové výplně a povlečení s dlouhou životností.

Terapie hedvábím: Vyspěte se do krásy!

S hedvábným polštářem Marieli se doslova vyspíte do krásy. Během spánku pečuje nejen o vaše vlasy, ale i o vaši pleť. Použité hedvábí je totiž stoprocentně přírodní, a tak pleť hydratuje a zároveň nevsákne použité kosmetické přípravky. V nabídce má Marieli nově také hedvábný povlak na peřinu a prostěradlo, takže benefity tohoto jedinečného materiálů pocítí celé vaše tělo.

Hedvábí se poprvé objevilo v Číně před třemi tisíci lety před naším letopočtem a následně se rozšířilo na západ, kde se velmi rychle stalo symbolem přepychu hlavně pro jeho specifické vlastnosti, jakými jsou lehkost, pevnost a jemnost. A právě tyto kvality mají pozitivní vliv také na vaši pokožku. 

“V Marieli používáme to nejkvalitnější a nejjemnější hedvábí v barvě slonové kosti,” říká zakladatelka značky Terezie Täubelová, která učí Čechy správně spát. “Vězte, že pokud kvalitně a dlouho spíte, budete mít lepší paměť, rychleji se naučíte dovednosti, vyřešíte mnoho svých problémů, budete kreativnější, prodloužíte si život, zlepšíte své zdraví a imunitu. S hedvábným povlečením se navíc probouzíte i krásnější. Žádné otlaky od polštáře a rozcuchané vlasy,” dodává. 

Začít můžete například s hedvábným povlakem na polštář Marieli, který je vyroben z nejkvalitnějších vláken morušového hedvábí. To látce propůjčuje přírodní barvu slonové kosti a pyšní se také dokonalou kombinací lesku, tloušťky a měkkosti (označení 19 mm udává vysokou hustotu látky, kvalitu a odolnost). Hedvábí je navíc hypoalergenní už jen tím, že odolává roztočům a plísním. To ale není zdaleka vše!

Anti-aging efekt

Protože spánkem strávíme více než třetinu svého života, měli bychom dbát na to, v čem uleháme a pečlivě hydratovat naši pleť a to i v průběhu spánku. Asi znáte ten pocit, kdy si na obličej a vlasy nanesete váš oblíbený přípravek a on se vám celý vpije do polštáře. Vzhledem k tomu, že hedvábí není savé, zůstává vaše noční péče na pokožce.

Lesklé vlasy

Nejznámější světoví kadeřníci a odborníci na krásu již dlouho doporučují spát na hedvábném povlečení, které je šetrné k vašim vlasům, ale i stylingu. Foukaná tak může vydržet přes noc, a vlasy nejsou zacuchané. 

Přirozená termoregulace 

Hedvábí se navíc přizpůsobí vaší tělesné teplotě, má dokonalé izolační vlastnosti, které oceníte především v zimních měsících. V těch letních zase zabraňuje propocení. Protože je hedvábí pevné dlouhé přírodní vlákno, přikrývka v něm se navíc nesetřepává a neposouvá. 

Prémiové zavinovačky MARIELI s personalizovanou výšivkou

Zavinovačka z nejjemnějšího husího prachového peří zajistí miminku útulný pocit bezpečí, na které bylo zvyklé během uplynulých devíti měsíců těhotenství. Nadýchaná péřová výplň má navíc fantastické termoregulační vlastnosti –⁠ v zimě hřeje a v létě chladí. Udrží tak miminko v ideální teplotě v jakémkoliv ročním období. Povlak na zavinovačku si můžete vybrat ze dvou materiálů a to z bavlněného saténu či perkálu, dále se vzorem dle výběru, v rozměru na míru, ale také s personalizovanou výšivkou třeba se jménem miminka. K prvním objednávkám navíc získají maminky jako bonus milníkové kartičky young_block.

“Když se miminko narodí, běží nám 4. trimestr, zavinovačka tedy pomáhá stimulovat pozvolný psychomotorický vývoj novorozence,” říká ambasadorka dětských produktů značky MARIELI –⁠ Tereza Lerch Davídková, která se věnuje předporodní a poporodní péči v karlovarské porodnici, ale také ve svém soukromém studiu Zdraví ženy. “Ze své zkušenosti doporučuji miminko odkládat právě do zavinovačky, kterou lze využít také jako polštářek, kde se tělíčko miminka krásně uvolní. Produkty MARIELI mají navíc tu výhodu, že jsou vyrobené bez jakékoliv chemie a škodlivin, kterou prokazuje certifikace OEKO-TEX,” dodává Tereza, která je sama maminkou čtyř dětí. 

“Péřová zavinovačka patří do základní výbavy a je vhodné si ji vzít s sebou už do porodnice a následně ji využívat v postýlce, v kočárku či třeba pod hrazdičku. Miminko se v ní hezky zrelaxuje a v momentě, kdy z ní odroste, může ji využívat jako větší polštářek či peřinku,” radí Tereza a doplňuje, že odpočinek v zavinovačce funguje dobře i v boji s kojeneckou kolikou a nadýmáním. 

Povlaky na zavinovačku MARIELI lze objednat buď z bavlněném saténu, nebo z perkálu. Saténové povlečení je jemnější a hřejivější, tolik se nemačká a je tak dobrou volbou pro zaryté odpůrce žehličky. Zatímco perkál je zase křupavější, chladivější a vhodnější pro letní měsíce. Pro co nejlepší požitek je ale třeba jej vyžehlit. 

„Dlouho jsem hledala výrobce látek, který bude mít perfektní materiál a zároveň bude brát vážně jak ekologii, tak i pracovní podmínky,“ říká Terezie Täubelová, zakladatelka značky MARIELI, jejímž cílem je dostat na český trh opět kvalitní materiály a tzv. “babiččiny duchny”, kteří už výrobci lůžkovin téměř vytlačili a nahradili syntetikou z důvodu narůstajících alergií na peří. Terezie ale tento mýtus vyvrací: “Lidé nejsou alergičtí na peří, ale konkrétně na roztoče a ti se mohou objevovat i v  syntetických materiálech, protože se živí šupinkami lidské kůže, nikoliv peřím. Svým zákazníkům proto garantujeme dokonale protkanou sypkovinu, do které se roztoči nedostanou.”

Zavinovačky MARIELI jsou díky vlastnostem prachového husího peří nadýchané a tudíž objemově větší, ale není třeba se obávat, že by monitor dechu pod matrací zabraňoval snímání dechu. Jsou tedy ideální volbou i v průběhu nočního spánku. Další výhodou je volitelná velikost, kterou vám v MARIELI vyrobí podle vašich požadavků. Odborná garantka zavinovaček, Tereza Lerch Davídková, však doporučuje větší rozměry a to 90 x 90 cm. To aby z ní miminko rychle nevyrostlo. 

“Navození pocitu bezpečí a klidu známého z maminčina bříška –⁠ to jsou důvody, proč své miminko zavinovat. Se zavinovačkou MARIELI mu navíc dopřejete tu nejlepší a nejkomfortnější péči v podobě na dotek příjemných a navíc udržitelných materiálů, které vydrží po mnoha vypráních roky ve stejné formě,” doplňuje Terezie Täubelová.

Day to Night Dress: Dámské šaty pro každou příležitost

Žabičkové šaty MARIELI jsou navrženy tak, abyste je mohly nosit od rána do večera, proto jsme je nazvali “Day to Night Dress”. Když si k nim vezmete pantoflíčky, promění se v pohodlný domácí oděv. S teniskami si je zase můžete vzít klidně na delší procházku či na dětské hřiště a s lodičkami a velkými náušnicemi se vám promění ve stylový outfit na večírek!

“Protože jsem sama maminkou tří dětí, dlouho jsem sháněla univerzální šaty, které budou podtrhovat ženskou krásu, ale které budou zároveň praktické a funkční. Výsledek byl takový, že jsem se rozhodla si je navrhnout sama. A tak vznikla první “fashion” novinka MARIELI –⁠ Day to Night Dress,” říká Terezie Täubelová, zakladatelka české značky s povlečením a lůžkovinami.

Tento pohodlný kousek se zaručeně stane vaším nejoblíbenějším kouskem v šatníku. Tady jsou důvody proč:

  1. Univerzálnost:

Jste celý den v běhu, ale nemáte čas se převléct? S těmito šaty ale už nic řešit nemusíte. Ať už hledáte pohodlné oblečení pro domácí siestu či elegantní outfit na večeři s přáteli, tyto šaty zvládnou obojí.

  1. Pohodlí:

Jsou vyrobeny z měkkých materiálů, mají volný střih, jsou prodyšné a díky žabičkování v okolí dekoltu hezky sednou na tělo. Další výhodou je, že jdou lehce stáhnout a to v případě, že máte miminko, které stále ještě kojíte. 

  1. Styl:

Nejste zrovna příznivkyně teplákovek a legín? Pak je pro vás Day to Night Dress jako dělaný! První kolekci jsme vytvořili ve dvou barevných variantách. Pomněnkové kostkované šaty “Ada” a černobílé “Greta” si můžete personalizovat třeba výšivkou prvního písmene vašeho jména a to není zdaleka vše. Jsou dostupné v limitovaném počtu kusů, takže se vám nestane, že by se vám okoukaly jako v klasické konfekci.